
Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu eventów odbywających się na świeżym powietrzu. Jak skonstruowane są współczesne namioty cateringowe i z jakiej przyczyny warto w nie zainwestować?
Namioty cateringowe – dla eventów w plenerze
Namiot cateringowy jest powszechnie używany przez firmy organizujące wszelkiego rodzaju eventy na świeżym powietrzu – rocznice ślubu, wesela, zbiórki dobroczynne, a także targi. Obiekty tego typu sprawdzają się świetnie zawsze wtedy, gdy na evencie pojawiają się posiłki, np. napoje, zimny bufet czy przystawki. Namioty cateringowe pozwalają na utrzymanie przez dłuższy czas świeżości serwowanych dań, a także ochraniają je przed przegrzaniem na słońcu i oddziaływaniem innych negatywnych czynników zewnętrznych. W sprzedaży dostępne są namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów oraz długości od 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać pomiędzy konstrukcjami o różnym kształcie i kolorystyce. Namioty cateringowe można też łączyć ze sobą lub personalizować, komponując konstrukcje dopasowane do dowolnych potrzeb.
Namioty cateringowe na każdą pogodę
Imprezy i wesela na świeżym powietrzu są coraz popularniejsze, nic więc dziwnego, iż rośnie liczba osób, które szukują przestronnych i trwałych namiotów cateringowych wytworzonych z solidnych tworzyw. Namiot cateringowy ochrania gości przed niekorzystną pogodą – przed wiatrem, intensywnym promieniowaniem słonecznym czy deszczem. Obecne na rynku namioty cateringowe charakteryzują się mocną budową i wytrzymują nawet intensywny wiatr. Współczesne namioty tego typu są też wyposażone w systemy usprawniające cyrkulację powietrza wewnątrz namiotu, co zapobiega nadmiernemu skraplaniu się wody i poprawia komfort gości. Innym udogodnieniem jest również system gromadzący ciepło w namiocie, co jest wyjątkowo istotne chłodniejsze dni.